Yang gojes gojes je

Wednesday, June 27, 2012

kalau aku jadi bos..

Assalamualaikum


Kalau aku jadi bos,
Akan aku resignkan staff yang masa opis hour tak buat keje tapi masa lunch hour buat keje.

Kalau aku jadi bos,
Akan aku resignkan staff yang kuat membodek padahal keje selalu lambat siap.

Kalau aku jadi bos,
Akan aku resignkan staff yang buat keje lambat tapi orang lain yang kena tanggung dan jawabkan kenapa lambat.

Kalau aku jadi bos,
Akan aku resignkan staff yg buat keje 2 jam sehari sedangkan gaji dibayar untuk 8 jam.

Kalau aku jadi bos,
Akan aku resignkan staff yang rajin buat ot pada hari cuti tapi tak dapat siapkan keje pada hari bekerja lepas tu claim ot.

Kalau aku jadi bos,
Akan aku resginkan staff yang suka melepak dekat kantin semasa waktu bekerja lepas tu makan sampai 2 jam tak masuk opis.

Kalau aku jadi bos,
Aku takkan pilih kasih atau backup staff yg dah lama berkhidmat sedangkan staff tu buat keje mcm*&#^*.

Kalau aku jadi bos,
Orang yg buat salah la aku patut mintak penjelasan, bukan orang yang tak bersalah.

Kalau aku jadi bos.......
Kalaulah........................................


5 comments:

  1. kalau aku pun jadi bos..aku buat macam ko cerita kat atas..kekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tgh bengang.sebab tu buat entry kalau la aku jadik bos.hahaha

      Delete
  2. seb bek hangpa x jd bos aku.. ekekekeke

    ReplyDelete
  3. uiks pengantin baru.amacam bulan madu?kekekeke...ni mesti hang dalam kategori kat atas kan.kah kah kah

    ReplyDelete
  4. mmg best.. rugi x kawin awal.. hehehe..

    aku kategori;

    buat2 bz.. sbb x bz pon..
    jgn harap nk buat ot..
    jgn harap nk kena kipas..

    ekekeke.. gak2 dapat x kje ngan hangpa..??

    ReplyDelete