Yang gojes gojes je

Monday, December 19, 2011

Kalau dah masuk mahkamah....

Follow up kisah rumah tangga Jimmy Shanley dan Suhaila, masuk court keluar habis la aib buruk baik masing-masing.Dekat mahkamah syariah tak boleh nak tipu kena cerita habis-habis hal dalam kain untuk hakim buat keputusan.Kat situ la baru nak tau keburukan masing-masing.Sebab tu kalau boleh orang tak nak masuk mahkamah, malu beb!Prosiding lak depan ramai orang yang kes berkaitan, orang dengar jugak.Kan malu?lebih baik selesai kat luar, tapi kalau dah takde jalan penyelesaian, ke mahkamah la jawabnya!

Jimmy dedah sikap buruk Suhaila yang kaki judi,merokok (masa mengandung hisap rokok jugak ke?) dan yang sewaktu dengannya.Suhaila pulak dedah dekat wartawan Jimmy tak patut dedahkan aib isteri.

SMS Suhaila kepada wartawan yg dihantar menerusi ibunya pulak...

Saya tidak mahu mengaibkan Jimmy. Walaupun banyak perkara yang dapat saya keluarkan untuk mengaibkanya. Kerana buruk baik pun, dia pernah bertahta di hati saya dan kini menjadi bapa anak saya.Mahkamah bukan pentas untuk Jimmy mengaibkan isterinya jika dia benar-benar sayangkan rumah tangganya. Bagi seorang muslim yang berpegang pada ajaran Islam, dia tidak akan membuka aib orang lain lebih-lebih lagi aib isterinya.

Dekat mahkamah memang terpaksa bukak aib masing2.kenapa Suhaila pi bukak aib dengan hantar sms kat wartawan bukan mahkamah??

Kalau Suhaila berpegang kepada ajaran Islam, kenapa ingkar arahan keluar dari rumah tanpa izin suami?

bla bla bla bla bla bla...

Tak tau siapa betul siapa salah..dah masuk court tu nak tak nak kena cerita habis2 la buruk masing-masing.Tak timbul soal mengaibkan kecuali la ko pi bgtau kat reporter, tak pun reporter ikut sama prosiding tuh.kalau bukan selebriti, ada orang kisah kau kaki judi ke kaki candu ke?ye dak?


p/s : elakkan masuk mahkamah syariah nanti terbukak pekung di dada!

1 comment: